Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna
Merhaba. Muhteşem lezzetli bir ... Dışarıda yediklerinizi aratmayacak kekikli tavuk ve zerdeçallı yı artık evde kolayca yapabileceksiniz.
Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Makarna için:
- 1/2 Paket Kalem Makarna
- 1/2 çay Bardağı Krema
- 1/2 çay Kaşığı Zerdeçal
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ
- Tavuk için:
- 1 Kilogram Tavuk
- 2 Tatlı Kaşığı Kekik
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 Kutu Krema
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 3 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle küp doğranmış filetolari sosluyoruz. Kekik, karabiber, pul biber, sirke, sarımsak ve tuz ile karıştırıp vaktiniz varsa en az bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. Yoksa hemen pişirmeye başlayabilirsiniz.
- Teflon tavada yüksek ısıda tavuklar suyunu bırakmaması için birbirine değmeden pişiriyoruz. Birkaç seferde bütün tavukları alt üst çevirerek pişiriyoruz.
- Pişen tavukların hepsini tavaya alıp, bir kutu kremadan yarım çay bardağı eksik üzerine dökerek 5 dakika daha pişiriyoruz. Dinlenmeye alıyoruz.
- Yarım paket makarnayı tuz ve çok az yağ eklediğimiz suda haşlıyoruz. Suzdukten sonra iki yemek kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı zerdeçal ve yarım çay bardağı krema ekleyerek 2-3 dakika kavuruyoruz. Makarna da hazır. Afiyet olsun.