Kazan Kebabı

2023-09-17 00:54:11 - Yemeklik.com.tr

Başlığı yanlış okuduğunuzu düşünerek tarife tıklamış olabilirsiniz; fakat yanlış değil! Sadece 250 gram kıyma kullanarak, uzun zamandır yemediğiniz kadar lezzetli bir yaptığımızı söyleyebiliriz.

sevilen lezzetlerinden olan bu yemek oldukça besleyici ve doyurucu. Patlıcan ve domatesleri kullanarak yapıyoruz; muhteşem bir harcını bu sebzelerin içerisine doldurup fırında pişiriyoruz. Fırında pişirmek istemeyenler ya da fırını olmayanlar için de ocakta pişen bir versiyonunu bu linkimizde önermek isteriz. ait birçok harika tarifi seviyor olabilirsiniz, lakin bu kebap ilk üçünüzde yer alacak. Eminiz! Şimdiden afiyet olsun!

Kazan Kebabı Tarifi İçin MalzemelerKazan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaseye kıymayı ve soğanları alın.
  2. Üzerine salçayı, kimyonu, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin.
  3. Ezilmiş sarımsağı da ilave edin.
  4. Güzelce yoğurun. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
  5. Patlıcanları ortadan ikiye bölün. Patlıcanlarınız çok büyükse üçe bölebilirsiniz. Verev olacak şekilde derin kesikler atın.
  6. Köfte harcını bu kesik yerlere doldurun ve sebzeleri yağladığınız fırın tepsisine dizin.
  7. Tereyağını minik parçalar halinde üzerine yayın.
  8. 180 dereceye ayarlı fansız fırının orta rafında, üzeri pişirme kağıdı ile kaplı bir şekilde  30 dakika pişirin. 30 dakika bittiğinde üzerini açın ve 15 dakika daha kızarması için pişirin.
  9. Tabağa aldığınız kebapları sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi