Kayseri Nevzine Tatlısı
2023-09-30 10:02:00 - Yemeklik.com.tr
Kayseri mutfağı denince akla mantı, pastırma ve buna benzer lezzetler gelir. Tatlı ve Kayseri kelimelerini çok fazla yan yana duymazsınız. Bu tarif ise hem ilk defa deneyecekler için, hem de bağımlısı olanların görünce direkt bayılacakları bir tatlı vaadediyor. Şerbetli bir tatlı kendisi fakat şerbetinde bir gizli malzeme var: Pekmez!
Hamurundaki tahin ile birlikte damağınızda bayram etkisi yaratacak bu tatlıyı denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Helva tadında, lakin çok daha güzel! Şimdiden afiyet olsun!
Kayseri Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler- Şerbeti İçin:
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı şeker
- 3-4 Damla Limon Suyu
- 1/2 Su Bardağı Pekmez
- 125 Gram Tereyağ
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı Süt
- 1 çay Bardağı Tahin
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1/2 Paket Vanilya
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı çekilmiş Ceviz
- Ocağa tencereyi alın ve şekeri ekleyin. Suyu ve limon suyunu da ilave edin. Kaynayana kadar karıştırın ve soğuması için kenara alın.
- Derin bir kaseye tereyağını ilave edin, üzerine tahini ekleyin.
- Üzerine sütü ekleyin. Güzelce karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin, ardından yoğurun. Oldukça yumuşak ama ele değmeyen bir hamur olmalı.
- En son cevizleri ilave edin.
- Yağladığınız fırın kabına hamuru alın ve elinizle yayın. Çatal ile çizikler atıp bir bıçak yardımıyla eşit parçalara bölün.
- Soğuyan şerbetin üzerine pekmezi ilave edin.
- Tatlıyı önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı, fansız fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirin.
- Tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcakken pekmezli şerbet ile buluşturun.
- Afiyet olsun!