Kayseri Mantısı

2023-09-17 01:14:34 - Yemeklik.com.tr

Bir kaşığa 40 adet mantı sığmalı, harcı çiğden konulmalı. Üzerine bol yoğurtlu sos, mis gibi tereyağı gezdirmezsen de olmaz. Evet, konumuz emeğinin, maharetin ve sabrın yemeği Kayseri mantısı.

Ülkemizin dört bir yanında sıkça yapılıyor, hatta son zamanlarda marketlerde hazırlarına dahi rastlıyoruz mantıya. Ama evde, el emeğinin verdiği lezzeti dışarıdaki hiçbir yerini tutamaz. O yüzden mutfağın yolunu tuttuk ve mantı yapmak için yoğurduk hamurumuzu. Oklavayla incecik açtık, çiğden koyduk iç harcımızı.

Haşlayıp bol unu da ekledik üzerine. El lezzetinin değdiği, tabak tabak mutluluklar çıktı ortaya. Kayseri'ye gidemesek de evimizde ağırladık mantısını.

Bir kaşığa kaç tane sığdığını saymak serbest.

Kayseri Mantısı Tarifi İçin MalzemelerKayseri Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için,yumurta ve suyu çırpın.
  2. Azar azar unu ilave edin.
  3. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. O sırada harcı hazırlayın.Bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
  5. Hamuru ceviz büyüklüğünde küçük bezelere bölün,merdane ya da oklava yardımıyla ince olacak şekilde açın.
  6. Enine ve boyuna şeritler halinde kesin.
  7. Küçük karelerin içine harçtan koyun.
  8. Zarf şeklinde sıkıca kapatın.
  9. Derin bir tencerede suyunuzu kaynatın.Kaynayan suyun içine bir damla yağ ve tuz ekledikten sonra mantıklarınızı içine atın.    
  10. Sevdiğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis edin.

Daha Fazla Gönderi