Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı
2023-09-30 11:51:26 - Yemeklik.com.tr
Tatmadan görüntüsüyle hayran bırakan enfes bir tatlı tarifimiz var! Kaymaklı ayva tatlısı tarifi için sizleri mutfağa kadar alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.
Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler- Ayva için:
- 3 Adet Büyük Boy Ayva
- 1 Su Bardağı Su
- 2,5 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 2-3 Adet Ayva çekirdeği
- Üzeri için:
- 1 Yemek Kaşığı Kaymak
- 1 Yemek Kaşığı Ceviz Içi (ince çekilmiş)
- 1 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
- İlk önce 3 adet ayvamızı soyuyoruz, daha sonra ikiye bölüyoruz dikey şekilde, ayvalarımızın içini bir kaşık yardımıyla temizliyoruz. İçinden çıkan çekirdekleri ayırıyoruz.
- Daha sonra ayvalarımızı sudan geçiriyoruz ve yayvan bir tencereye sıralayalım. Oyuk yerleri yukarıya bakacak şekilde. Her ayvanın içine 2.5 yemek kaşığı toz şeker dökün. Çekirdekleri de tencereye ekleyin.
- Son olarak 1 su bardağı suyu ayvaların üzerinde gezdir. Ocağa alıyoruz tencereyi ilk 5 dakika kaynatıyoruz sonra kısık ateşte 1.5 saat pişirelim kapağı kapalı olarak.
- 1 saatten sonra ayvalarımızı kontrol edelim. Ayvadan ayvaya fark edebiliyor. Bazen 1 saat 15 dakika da yeterli oluyor. Ayvaların pişip bir çatal yardımıyla öğrenebilirsiniz.
- Ayvalar piştikten sonra bir borcama alalım, sırayla dizelim, yine ve tenceredeki suyunu da alalım. Borcama soğumaya bırakalım.
- Kaymak, ince çekilmiş ceviz ve Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.