Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #icecek

Kayısı Hoşafı

Ramazan ayında özellikle iftar sonrasında mide rahatlatan ferah lezzetlere gidiyor elimiz. Şerbet içmek, hoşaf yemek hem geleneklerimizden hem de midemize iyi gelen lezzetlerden. İçlerinden bir klasik olan kayısı hoşafını yapıyoruz bugün. Önce su ve şekeri kıvam alana kadar kaynatıyor ardından kayısı ve isteğe bağlı olarak üzümleri ilave ediyoruz. Lezzetine lezzet katmak isterseniz de tarçın ya da karanfil de koyabilirsiniz. Soğuk soğuk içmelik hoşaflar için hadi buyurun tarifimize.

Kayısı Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
  • 200 Gram Kuru Kayısı
  • 1 Yemek Kaşığı Kuş üzümü
  • 1-2 Damla Limon
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Litre Su
Kayısı Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kıvam alana kadar kaynatın.
  2. Kayısıları isteğe bağlı olarak doğrayın ya da bütün halde bırakın.
  3. Kaynayan suya kayısıları ve üzümleri ekleyin. 20 dakika kadar kaynatın. Ardından ocaktan alıp dinlendirin.
  4. Ilıyınca buzdolabına koyup soğuyunca tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.
İrmik Soslu Baklava

İrmik Soslu Baklava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
3 ay önce
Avokadolu ve Ispanaklı Fettucini

Avokadolu ve Ispanaklı Fettucini

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Mor Havuçlu Pembe Pırasa

Mor Havuçlu Pembe Pırasa

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Izgara Hindi Fileto

Izgara Hindi Fileto

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Altın Pankek

Altın Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce