Yemeklik.com.tr 4 hafta önce
yemeklik #hamur-isi

Kayısı Galette

Tatlı severlerin gönlünü fethedecek bir tarifle karşınızdayım: Kayısı Galette. Olgun kayısıların tatlı aroması, tarçın ve vanilinle harmanlanarak mis gibi bir lezzete dönüşüyor. Kıyır kıyır bir hamur içinde, kayısıların yumuşacık dokusunu hissetmek için bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Hamuru hazırladıktan sonra üzerine yerleştirdiğim kayısı dilimlerini, nişastalı sosla zenginleştiriyorum ve file bademle taçlandırıyorum. Fırında pişerken yayılan kokular, sabırsızlıkla sonucu beklemenizi sağlayacak. İster sıcak ister ılık olarak, dondurmayla ya da sade servis ettiğinizde, sofralarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Haydi hemen mutfağa enfes tarifimin tadını çıkarmaya!

Kayısı GaletteTarifi İçin Malzemeler
  • Kayısı Gallete Tarifi İçin:
  • 15 Adet Kayısı
  • 1/2 çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Tutam Tuz
  • 5 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • Kayısı Galette Tarifi Hamuru İçin:
  • 400 Gram Un
  • 200 Gram Soğuk Tereyağı
  • 100 Gram Pudra şekeri
  • 1 Adet Yumurta Beyazı
  • Kayısı Galette Tarifi Üzeri İçin:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 3 Yemek Kaşığı File Badem
Kayısı GaletteTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve derin bir kaseye alın. Kayısıların üzerine tarçın, vanilin, tuz, şeker ve nişastayı koyup harmanlayın ve oda sıcaklığında kenarda bekletin.
  2. Hamur için bir kasede un, pudra şekeri ve ufak parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağı parmak uçlarınızla ezerek kırıntı haline getirin. Kırıntılı harca bir adet yumurta beyazı ekleyip toparlanmasını sağlayın. Hamuru sıkıştırın strece sarın ve 25-30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  3. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın.
  4. Hamurun ortasına beklettiğiniz kayısıları birbirine temas edecek şekilde yuvarlak formda dizin. Kapta kalan nişastalı sosu da kayısıların üzerine gezdirip hamurun kenarda kalan boşluklarını kayısıların üzerine doğru kapatın.
  5. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker ve file badem serpin. Tatlı pişireceğiniz zamana kadar buzdolabında bekletip ondan sonra da yumurtalayıp süsleyebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 190 derecelik sıcak fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika tatlıyı pişirin.
  7. Fırından çıkan tatlıyı 15 dakika dinlendirip sıcak ya da ılık olarak dondurmalı ya da sade olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İçi Boş Hamur Kızartması

İçi Boş Hamur Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuk Kıymalı Top Köfte

Tavuk Kıymalı Top Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bal Kabaklı Yoğurtlu Kek

Bal Kabaklı Yoğurtlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mayalı Dereotlu Poğaça

Mayalı Dereotlu Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce