Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pilav

Kavurmalı Pilav

Özellikle şenliğidir; kavurmalı pilav. En büyük pilav tenceresi bayram şerefine iner arka raflardan mutfak tezgahının baş köşesine. Misafirlere ikram edilirken aile bireylerinde minik minik bir gurur oluşturur, tane tane yapmak. Bir de nefis tereyağı ve kendi yağıyla hafif hafif pişerek nefis bir hale gelen lokum gibi eti. Pilav tarifleri arasında da en doyurucu lezzetlerden birine dönüşür. O yumuşacık pişmiş kavurma etinin, tane tane dökülen pilavın mmuhteşem lezzeti çok az tarifte bulunur. İşte karşınızda o mükemmel buluşma: Kavurmalı pilav tarifi!

Kaşık kaşık yeseniz de doymayacak gibi hissedeceksiniz. Klasik pirinç pilavından rol çalacak bu tarifi özellikle kurban bayramında, bayram sofralarınıza ya da ramazanda iftar sofralarında ana yemek niyetine de hazırlayabilirsiniz. Kavurmalı pilav nasıl yapılır sorunuza yanıt olacak lezzete buyurun hadi. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kavurmalı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
  • 300 Gram Kuşbaşı Et
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Dal Taze Kekik
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Pilavı için:
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Su Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tel şehriye
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Kavurmalı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Etlerinizi düdüklü tencereye alarak suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyarak bütün halde etlerin üzerine koyun.
  2. Taze kekiği de ekleyin. Etlerin hizasına kadar su ekleyerek düdüklü tencerenizin kapağını kapatın. 40 dakika pişirin.
  3. Piştikten sonra içine koyduğunuz soğan,sarımsak ve kekiği çıkarın. Et suyu kalmış ise pilavda kullanmak için ayırabilirsiniz. Son olarak tereyağını ekleyip biraz daha kavurun. Kavurmanız hazır.
  4. Pilav içim,pirinçleri nişastasını atması için yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Tencerenize tereyağını alın şehriyeyi de ekleyerek kavurun. Pirinci süzdükten sonra üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. 1 su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı su yani toplam 3 su bardağı su ekleyin. Bu aşamada et suyunu da kullanabilirsiniz. Tuzunu ilave ederek kapağını kapatın.
  6. Göz göz olunca bir kere karıştırın, altını kısarak demlenmeye bırakın. Piştikten sonra da altı kapalı olarak bir 10 dakika daha dinlendirin.
  7. Et ile birlikte servis edin. Afiyetler olsun.
Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Buğdaylı Yoğurt Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolata Sosu

Çikolata Sosu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Kazandibi

Kolay Kazandibi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ilık Armut Tatlısı

Ilık Armut Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Bisküvili Pasta

Kolay Bisküvili Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce