Kavurmalı Bulgur Pilavı
2023-10-08 11:30:09 - Yemeklik.com.tr
Bayram sofralarında eksik olmayan kavurma tariflerine bir yenisini eklemek için kolları sıvadık. Çok sevilen e bir yenisini ekleyerek kavurmalı bulgur yaptık.
Kurban bayramında et kavurması yaptıktan sonra artan etler ile bol porsiyonlu ve doyurucu bir öğüne dönüştürmek için nefis bir . Bulgur pilavının her kaşığına gelen kavurma etleri ile nız çok daha leziz olacak. Tüm püf noktalarıyla diyenler için de içeriğimizi paylaşmış olalım. Afiyetler olsun!
Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler- Kavurma İçin:
- 400 Gram Kuşbaşı Kuzu Eti
- 1 Adet Soğan
- 1/2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Kekik (arzuya Göre)
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1/2 çay Bardağı Tel şehriye
- 1,5 Su Bardağı Bulgur
- 3 Su Bardağı Sıcak Su
- 1,5 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Küçük doğranmış orta yağlı kuzu kuşbaşı etleri tavaya alın ve yağ eklemeden kısık ateşte etleri kavurun. Bu sırada ara ara karıştırın.
- Etin tazeliğine göre pişirme süresi değişecektir. Yaklaşık 40 dakika içinde yumuşayan etlere son olarak tuz ve tereyağı ekleyin.
- Kavurulan etleri bir kenara alın.
- Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Tel şehriyeleri ekleyin ve kavurun.
- Kavrulan tel şehriyelere bulguru ilave edin.
- Son olarak tuz ve sıcak suyu ilave edip 15 dakika kadar pişirmeye bırakın. Suyunu çektiğinde pilav hazır olacak.
- Tavaya 1/2 yemek kaşığı sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edin ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanın üzerine kavurma etlerini ekleyin. 5 dakika kadar soğanla eti kavurun.
- Son olarak tuz ve kekik ekleyin.
- Pişmiş olan bulgur pilavına kavurma etini ekleyin.
- Yaklaşık 5 dakika daha sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Servis ederken bir kasenin tabanına etleri yerleştirin ve pilavla tamamlayın. Bir tabağa ters çevirerek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!