Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Kaşarlı Poğaça

Susam, maya, un ve kaşar. Adeta mükemmel uyumun formülü!

Her sabah kahvaltıda olmasını isteyeceğiniz poğaçaların en sevilip, en çok tüketileni kaşarlı poğaçayı, tıpkı pastanelerdeki gibi yapabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız.

Yanında zeytin, domates ve çay ile tüm sevdikleriniz ve misafirleriniz kahvaltı sofralarınıza bayılacak. Şimdiden afiyet olsun!

Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 10 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Su Bardağı ılık Su
  • 1 Adet Yumurta
  • 10 Gram Instant Maya
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz (azaltıp Arttırılabilir)
  • 1 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 3,5-4 Su Bardağı Un
  • 150 Gram Kaşar Peyniri
  • Üzeri için:
  • 2 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 1 Yemek Kaşığı Su
  • 3 Yemek Kaşığı Susam
Kaşarlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sıcak suya maya dökünve eriyip, her yere yayılması sağlayın.
  2. Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamur elinize biraz yapışmaya başladığı zaman olmuş demektir.
  3. Üzerine nemli bir bez örtün ve en az 15 dakika fermente için bekletin.
  4. Mayalanma gerçekleştikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlanarak açın, içerisine kaşar dilimi yerleştirin ve kapatın.
  5. İlk olarak pekmeze daha sonra susama bulayın ve tepsiye aralıklarla dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin, 5 dakika dışarda dinlendirin ve servis edin.
Pratik Elmalı Kış Keki

Pratik Elmalı Kış Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Makinesiz Ev Yapımı Dondurma

Makinesiz Ev Yapımı Dondurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bisküvili Kup Tatlı

Bisküvili Kup Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Terbiyeli Ekşi Köfte

Terbiyeli Ekşi Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ev Yapımı Labne Peyniri

Ev Yapımı Labne Peyniri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce