Kaşarlı Lahmacun

2024-01-13 08:29:10 - Yemeklik.com.tr

Bu lahmacun orijinaline meydan okuyor! Lahmacun yemeyi seviyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir lezzetle sizlerleyiz. Biraz kaşar peynirinin lezzeti nasıl değiştirdiğine inanamayacaksınız.

Dilediğiniz salatalarla servis edebilir, mezelerle sofranızı güzelleştirebilirsiniz. Baharat konusunda elinizi korkak alıştırmayın.Denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Kaşarlı lahmacuna bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun, sofralarınız neşe ile dolsun!

Kaşarlı Lahmacun Tarifi İçin MalzemelerKaşarlı Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğan, sarımsak, domates, biber ve maydanozları rondoya alıp geçirin.
  2. Kıymayı derin bir kaba alın üzerine rondodan geçirdiğiniz malzemeleri ekleyin. Salça, yağ, tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın.
  3. Derin bir kap içerisine hamur için tüm malzemeleri ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Ve üzerine bir bez örtüp dinlendirin.
  4. Dinlenen hamurları oklava yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine iç harcından 2 kaşık koyup her tarafına eşit bir şekilde dağıtın.
  6. Üzerine rendelenmiş kaşarı da ekleyin. Hazırladığınız lahmacunu fırının en alt kısmına koyup 5-10 dk kadar pişirin. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.Kaşarlı lahmacun hazır! Salata ve bol limonla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi