Karamelize Brüksel Lahanası

2023-09-17 01:11:00 - Yemeklik.com.tr

En lezzetli Brüksel lahanasını denemek ister misiniz? Daha önce ağzına sürmeyenler, tadını yavan bulanlar bile bu bayılacak. Önce soğanları ardından lahanaları karamelize ediyoruz, üzerine de badem ve nar ekşisi ekleyerek lezzetini arşa çıkarıyoruz. Nar ekşinin damağınızda bıraktığı mayhoşluk, bademlerin çıtırlığı ve karamelize olmuş lahananın mükemmel uyumuna hayran kalacaksınız.

Karamelize Brüksel lahanası tarifimizle lahanaya olan sevginiz artacak, bu tarifi yaptıkça daha çok seveceksiniz. biri olan karamelize Brüksel lahanasını denemek için haydi mutfağa!

Karamelize Brüksel Lahanası Tarifi İçin MalzemelerKaramelize Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı piyazlık olarak doğrayın ve az miktarda zeytinyağı ile yumuşayana kadar soteleyin.Lahanaların dış kabuklarını alıp ikiye bölün ve  ve düz tarafları soğanların üzerine gelecek şekilde kapatın.
  2. Tuz ekleyip 220 derecelik fırında 15 dakika kızarana kadar pişirin.Fırından çıkar çıkmaz nar ekşisini ve bademleri ekleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi