Karamelize Bisküvi Ezmeli Dondurma
Karamelize bisküvi ezmesini bir de dondurmada denemeye var mısınız? Karamelize bisküvi ezmeli dondurma tarifi için mutfağa alalım sizi.
Karamelize Bisküvi Ezmeli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay Bardağı Yoğunlaştırılmış Süt
- 200 Mililitre Krema
- 2 Yemek Kaşığı Karamelize Bisküvi Ezmesi
- 1 çay Bardağı Pötibör (petibör) Bisküvi
Karamelize Bisküvi Ezmeli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğunlaştırılmış süt için: 1 litre süte 2 bardak şeker ekleyip kısık ateşte yarım litre kalana kadar kaynatıyoruz. (önceden pişirilmiş taze inek sütü kullandım)
- Tüm malzemeyi 2 dakika robottan geçirip buzlukta 1 gün dondurduktan sonra servis ediyoruz.
- Girdiği her tarifte lezzeti uçuran o harika karamelize tadı dondurmada çok daha fazla oldu. Dilerseniz sıcak veya soğuk bir fincan kahvenizin içine de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.