Kara Lokum

2023-09-30 10:40:18 - Yemeklik.com.tr

Lezzeti yüksek, kıvamı yumuşacık oldu mu lokum gibi deriz. Bu tarifle lokumlar fena kıskanacak, arada da o çikolata lezzeti damaklara uğramıyor mu? Oy oy oy diyorsunuz ve haydi hoop bir tane daha atıyorsunuz ağzınıza

Bu kadar tatlı seven biri olarak şekerle de mesafeli bir ilişkim olsun istiyorum. Tarifte çok şeker yok ama gayet tatminkar. Adı kurabiye ama bu kara lokumlar tatlı olarak da ikram edilir. Kakaolu lezzetleri hep kremayla yakıştırırız, bu defa sütle de olsa şuruplanıyor ve lezzeti şahlanıyor. Islak kurabiye tariflerinde fırından çıkınca şerbete banılır genellikle. Onlar da aşırı lezzetli ama bu kara lokumlar daha hafif ve tacizkar. Tepsi düşmanı bunlar, hemen boşalıyor yerleri.

Fırından çıkınca soğuk sütlü şerbete attığınızda çıkan coss sesi var ya, insanı mest ediyor.

Yaptım, yedim, çok beğendim, tavsiyemdir efsane kara lokum kurabiyesi. Küçük dokunuşlarımla beraber tarifi yazıyorum. Afiyet olsun herkese.

Kara Lokum Tarifi İçin MalzemelerKara Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce süt ve şeker karışımı bir kapta ısıtılır, kaynamasına gerek yok, şeker erisin yeterli. Serin bir yerde soğumaya bırakılır.
  2. Sıvı yağ, yumurta ve şeker güzelce birbirine karıştırılır.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao da eklenerek karıştırılır. Yumuşak bir hamur kıvamına getirilir.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiye hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, dizilir. Fırına gitmeye hazırlar.
  5. Önceden 180 dereceye ısınmış fırında 15 dakika kurabiyeleri pişiriyoruz. Çıkarmadan kontrol edelim, çatlayacaklar ama dağılmayacaklar.
  6. Piştikten sonra üzerine ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbete bulanır. Sütlü şerbette fazla tutmayalım, 3-5 saniye her yüzü dursa yeterli.
  7. Sütü emmiş kıvamına ermiş kara lokumlara son dokunuş için benmari usulü erittiğimiz çikolatalar üzerlerinde gezdirilir. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi