Kapuska Yemeği

2023-09-17 00:27:41 - Yemeklik.com.tr

Kapuska yemeği mutfağımızın en klasik lerinden biri. Neredeyse her evde bir kere dahi olsun pişirilmiş, küçükken pek sevilmeyen ama büyüdükçe kıymetini anlanan güzide yemeklerimizdendir. Kapuska kelimesi dilimize Rusça’dan geçmiş ve Rusça’da “Kapuska”, “Lahana” demek. Kocaman ve mis gibi lahanaların dış yapraklarıyla nefis bir lahana sarması yaparsınız, geri kalan iç kısmıyla da harika bir kapuska pişirirsiniz, işte mutfakta ekonominin kitabını yazmanıza çok az kaldı.

Hem ekonomik hem de oldukça pratik bir yemek ve kesinlikle çok besleyici. Tencere yemeklerinden vazgeçemeyenlere, suyuna ekmek banmayınca doymam diyenlere geliyor. Haydi biraz kıyma, biraz lahana, işte huzurlarınızda: Kapuska yemeği. Doyuruculuğunu arttırmak için bu nefis yemeğinin içerisine kıyma ya da ilavesinde de bulanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, imize buyur ediyoruz.

Kapuska Yemeği Tarifi İçin MalzemelerKapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Lahanayı yıkayın ve yemeklik olarak doğrayın.
  2. Soğanı ince ince, küp küp doğrayın ve bir kenara alın.
  3. Tencereye zeytinyağını ve tereyağını alın, tereyağı erir erimez içerisine doğradığınız soğanı atın ve pembeleşene dek kavurun.
  4. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
  5. Ardından salçayı ekleyin ve yaklaşık 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  6. Lahanaları ve 1 su bardağı kaynar suyu tencereye ilave edip, kapağını kapatın.
  7. Lahanalar yumuşamaya başlayınca, içerisine baharatlarını ve kalan bir bardak daha suyu ekleyin.
  8. Tencereyi orta ateşe alın ve lahanalar iyice yumuşayıp, sularını çekene kadar pişirin.
  9. Piştikten sonra servis tabağına alın, üstünü yoğurt ve toz kırmızı biberle süsleyip, sıcak olarak servis edin.

Daha Fazla Gönderi