Kamkat (Kumkuat) Reçeli

2023-09-17 00:44:16 - Yemeklik.com.tr

Mandalina ve portakal tadında, tam bir vitamin deposu ve kabuğuyla da afiyetle yeniyor. Dekoratif bitkiler olarak kullanılan, ancak gerçek bir mucize olan kumkuatı övmeye, sofralarınızı onunla renklendirmeye geldik. Misler gibi kokan bu meyveyi tanımayanlarınızı da hemen şuraya alalım:

Tam bir minnoşluk abidesi olan, kamkat, kumkuat, süs mandalinası gibi farklı isimlerle anılan meyve, reçel olarak da nefis bir şekilde tüketilebiliyor. Gelin şimdi tatlılarınıza seviye atlatacak, nefis mi nefis kamkat reçelinin yapımını hep beraber öğrenelim. Karşınızda: Kamkat (kumkuat) reçeli.

Kamkat (Kumkuat) Reçeli Tarifi İçin MalzemelerKamkat (Kumkuat) Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kamkatları saplarından ayırın ve bir tencerenin içerisine alın. Yarına 2 su bardağı su ilave edin ve 3-4 saatte bir suyunu değiştirerek yarım gün suyun içinde bekletin.
  2. Hafif yumuşayan kamkatları ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Dilerseniz daha minik parçalar haline getirin, dilerseniz de iki parçaya bölünmüş halde bırakın.
  3. Temizlediğiniz kamkatları tencerenin içerisine yeniden alın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak ertesi sabaha kadar bekletin.
  4. Ertesi gün üzerine 1,5 su bardağı su ilave ederek yumuşayıp kıvam alana kadar reçelinizi karıştırarak kaynatın.
  5. Kıvam alınca oda sıcaklığında soğutun ardından kavanozun içerisine aktarın. Oda sıcaklığında ya da buzdolabında muhafaza ederek dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi