Kakigōri

Ufkumuzu açan tatlı tariflerine bir yenisini ekliyoruz bugün. Denediğiniz anda şaşıracağınız, yaz mevsimini uğurlamaya en çok yakışan tariflerden biri sizlerle. Üstelik bu tarif belki de bayılarak izlediğiniz anime'lerden birçoğunuza tanıdık gelecek.

Japon kültürüne sempati ile yaklaşılan ülkemizde bizler de Yemeklik.com.tr olarak dünya mutfağına olan ilgimizi her fırsatta dile getirirken ve içeriklerimizi de bu bakış açısıyla üretirken böylesine özel ve renkli bir tatlıyı yorumlamadan yapamazdık! "Korikoppu" ismindeki cam bardağın içinde servis edilen ve sokaklarda satılan kakigori, ayrıca festivallerde, marketlerde, kafelerde ve restoranlarda da satılıyor. Bu çok sevilen geleneksel Japon tatlısını siz okurlarımızın damak zevkine en çok uyacak şekilde yeniden tasarladık. Mayhoş ve tatlı tadıyla çilek sosunu, yumuşacık lezzetteki beyaz çikolata ve hiç de yabancı olmadığınız son yılların trend yiyeceği olan süt reçeli ile buluşturduk.

Adana'nın meşhur bici bicisini andıran bu buzdan tatlıyı deneyip tarafınızı seçin!

Yapılışının kolaylığı ile dikkat çeken bu tatlımız farklı lezzetlere açık olanlar için biçilmiş bir kaftan! Haydi, hemen deneyin! Afiyet olsun..

Kakigōri Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Litre Su
  • Çilek Sos İçin:
  • 20 Adet çilek
  • 4 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • Çikolatalı Sos İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Beyaz çikolata
  • 2 Yemek Kaşığı Süt Reçeli
  • Süslemek İçin:
  • 5-6 Adet Marshmallow
  • 5-6 Adet çilek
Kakigōri Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Buz için suyu bir kek kalıbında sertleşene kadar dondurun. Bu işlemi birkaç gün önceden yapabilirsiniz.
  2. Çilek sosu için çilekleri saplarından ayıklayın, ikiye bölün, şeker ve limon suyu ile kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  3. Çilekleri süzün ve suyunu kenarda bekletin.
  4. Beyaz çikolata ve süt reçelini benmaride eritin. Bu işlemi mikrodalga fırında da yapabilirsiniz.
  5. Buzu kek kalıbından çıkartın ve rendeleyin. Bu işlemi buz kırma özelliği olan bir robotta da yapabilirsiniz.
  6. Servis kasesinin yarısını buzla doldurun, ortasını açın, süt reçelli karışımdan bir kaşık, marshmallow, pişmiş çilek parçaları koyun ve buzu çilek sosu ile ıslatın.
  7. Kasenin üzerini buzla kaplayın, tekrar çilek sosu gezdirin, marshmallow, pişmiş çilek parçaları, taze çilek parçaları ve süt reçelli çikolata sosu da ekleyip servis edin. Afiyet olsun!
Babata Keki

Babata Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Fındıklı Kek

Çikolatalı Fındıklı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Hasta Çorbası

Kolay Hasta Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Teflon Tavada Kestane

Teflon Tavada Kestane

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Midye Dolma ve Börülce Salatası

Midye Dolma ve Börülce Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce