Kakaolu Trileçe

Trileçeyi hepimiz çok sevdik. Birden bire hayatımıza girip restoran menülerinin en vazgeçilmez lezzetlerinden, cafelerin en sevilen larından olmayı da başardı. Şimdi gelin o bildiğimiz klasik ye boyut atlatalım. İçerisine kakao ilave ederek ona bambaşka bir lezzet katıyoruz. Şerbetindeki çikolata ve de inanılmaz bir uyum yakalıyoruz.

Bu tarifi sık sık çay saatlerinizde yapmak isteyeceğinizden eminiz. Islak dokusu da yemelere doyum olmayacak cinsten. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, şahane imize buyur ediyoruz!

Kakaolu Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
  • Keki için:
  • 5 Adet Yumurta
  • 7 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 5 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • Şerbeti için:
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Krema
  • 3 Tatlı Kaşığı Süt Reçeli
  • 2 Tatlı Kaşığı çikolata Kreması
  • Üzeri için:
  • 200 Gram Dondurma
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
Kakaolu Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpürtün. Un ve kakaoyu karışıma eleyerek ekleyin ve spatula yardımı ile karıştırın.
  2. Yağlanmış kelepçeli kalıba karışımı dökün ve 170 derecede 30-40 dakika pişirin.
  3. Sütü kaynatın içine süt reçelini ve çikolata kremasını ekleyip eritin. Ocaktan aldığınız karışıma kremayı da ekleyip soğutun.
  4. Fırından çıkan keki oda sıcaklığına getirin ve oda sıcaklığındaki şerbetle yavaş yavaş ıslatın. Keki şerbeti çekmesi için bir gece buzdolabında bekletin.
  5. Servis ederken dondurma ya da dilediğiniz bir sosla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Çikolata Kremalı Kakaolu Kek

Çikolata Kremalı Kakaolu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pastane Tadında Fırın Sütlaç

Pastane Tadında Fırın Sütlaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sütlü Hamur Çorbası

Sütlü Hamur Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
6 ay önce
Yumurtasız Mantar Kurabiye

Yumurtasız Mantar Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce