Kakaolu Sultan Tatlısı
Çatalı değdirdiğiniz an kıvamının nefisliğini anlayacağınız bir tarifle geldik. Dışı çıtır içi yumuşacık bir tatlı. Şerbetli ama asla ağır değil. Görüntüsüyle çok şık kakaolu sultan tatlısına bayılacaksınız. Bayramlarda, çay saatlerinde, misafir ağırlamalarında yapıp ikram ekmelik farklı bir tarif arayanlar başka bir yere bakmasın. İhtiyacınız olan tarif karşınızda. Denemek için sizi mutfağa alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.
Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru için:
- 125 Gram Oda Sıcaklığında Tereyağı
- 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Yemek Kaşığı Irmik
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilin
- 2 -2,5 Su Bardağı Un
- Bulamak için:
- 1 çay Bardağı Mavi Haşhaş
- Şerbeti için:
- 1,5 Su Bardağı Toz şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Dilim Limon
Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tencereye su, şeker ve limonu alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın.
- Hamur için tüm malzemeleri derin bir kaba alın. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan parçalar koparın ve haşhaşa bulayın.
- Fırın kabına dizin. 170 derece de üzeri çatlayana kadar 15-20 dakika kadar pişirin. İlk sıcağı çıkınca şerbeti dökün.
- Şerbetini tamamen çekince cevize çikolata sürüp üzerlerine batırın.
- Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.