Kakaolu Kurabiye

2023-09-17 00:23:11 - Yemeklik.com.tr

7'den 70'e severek tükettiğimiz kıyır kıyır kakaolu kurabiyelerin yeri bizde o kadar özel ki, adını anınca bile akan sular durur. Bir fincan kahvenin, bir bardak sütün veya ince belli bardakta içilen mis gibi çayın yanına, ondan daha fazla yakışan yok. Haydi sizi kakaolu tarifi için mutfağa alalım, çay saatleriniz lezzetle şenlensin!

Bu nefis le hazırladığınız kurabiyeleri, ağzı kapalı bir kavanozda uzun süre muhafaza edip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Dilerseniz hazırladığınız kurabiye hamurunu bir yağlı kağıt içerisine rulo şeklinde yayarak sarıp streç filmle kaplayın ve buzlukta muhafaza edip dilediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. Kakaolu kurabiye tarifi her saate, her etkinliğe yakışacak bir lezzet, adım adım resimli anlatımla artık hazırlaması daha kolay!

Kakaolu Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerKakaolu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alıp birleşinceye dek pudra şekeri ile çırpın. Ardından yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. İyice bütünleştiğine emin olun.
  2. Kremamsı bir yapıya ulaşan  karışıma elemiş olduğunuz un, kakao ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Spatula veya tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
  3. Kuru malzemelerle tamamen bütünleşen hamura damla çikolataları ekleyip spatulayla tekrar karıştırın.
  4. Yumuşak ve kolayca şekil alan bir kurabiye hamuru elde etmiş olacaksınız. Tereyağlı bir hamur olduğu için kurabiye hamurunu en az 20-25 dakika kadar dinlendirmek üzere buzdolabına kaldırın.
  5. Dinlenme süresi sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  6. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  7. Yumurta beyazını bir fırça yardımıyla sürdükten sonra fındıkları üzerine serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 17-20 dakika kontrollü pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarttıktan sonra tepsiden alarak 4-5 dakika dinlenmeye bırakın.
  9. Ardından dilediğiniz gibi servis edin, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi