Kakaolu Güllaç
Ramazanın gülü güllacı soğuk baklava formunda deneyin. Biz çok sevdik. Ben küçük tepside yaptım. Dilerseniz malzemeyi iki katına çıkararak yapabilirsiniz.
Kakaolu Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Litre Süt
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 Paket Toz Krem şanti
- 1 Paket Vanilya
- 6 Adet Güllaç Yaprağı
- Arasına:
- 1 Su Bardağı Kavrulmuş Fındık
- Üstü için:
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 100 Gram Sütlü çikolata
Kakaolu Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü uygun bir tencereye alıp toz şekeri ilave edelim şeker eriyene kadar karıştırarak ocakta ısıtalım. Toz krem şanti ve vanilyayı da ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
- Güllaç yapraklarını 4 veya 6 parçaya bölelim. Tepsiye 2 kepçe süt döküp üstüne 1 kat olacak şekilde güllaç yaprağı serelim. Tekrar her yerine gelecek şekilde süt dökelim.
- 3 yaprak altta kalacak şekilde aynı işlemi yapıyoruz. Arasına küçültülmüş fındığı serpip son 3 yaprağı da yaprak-süt olacak şekilde dizelim.
- Kalan sosu üstüne döküp steçleyip buzdolabında sütünü çekene dek dinlendirelim. Dilimledikten sonra üzerine kakao ve rendelenmiş sütlü çikolata serpelim. Afiyet olsun.