Kahvaltılık Tuzlu Muffin

2023-09-17 01:10:28 - Yemeklik.com.tr

Hafta sonu güzelleştiren, çayın yanına atıştırmalık olabilen sevimli mi sevimli minik tuzlu kim hayır diyebilir ki? Ayrıca sabahları vakti dar, kahvaltı etmek için zamanı olamayanlara içinde bütün besinlerin bulunduğu, buram buram dereotu kokan bir muffin tarifi..

Kahvaltılık Tuzlu Muffin Tarifi İçin MalzemelerKahvaltılık Tuzlu Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncellikle yumurtalarımızı derin bir karıştırma kabına kırıp üzerine yoğurdumuzu ekliyoruz. Homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra üzerine elekten geçirdiğimiz un, kabartma tozu ve karbonatımızı ilave ediyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  3. İçerine ince ince kıyılmış dereotumuzu, küp küp kapya biberlerimizi ve 1 kase peynirimizi ekliyoruz. Tuz, nane, fesleğenimizi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Muffin kalıbımızı zeytinyağı ile hafif yağlıyor ve iç harcımızı döküyoruz. Zeytin ezmesinden her bir muffin için üzerlerine çeyrek çay kaşığı ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.
  5. Üzerine çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış alt/üst ayar fanlı fırında 25-30 dakikada kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi