Kadıbükü Mantarlısı

2023-09-30 12:10:05 - Yemeklik.com.tr

Bu tarif hem pratiklik açısından hem de misafirinizin göz ve damağına hitap etmesi açısından tam aranılan kahvaltılık çeşidi. Buyurun tarife...

Kadıbükü Mantarlısı Tarifi İçin MalzemelerKadıbükü Mantarlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce un, su, tuz ile yumuşak bir hamur hazırlayın. 6 beze yapıp kenara koyun. Mantarları temizleyip doğradıktan sonra  tereyağı ile sotelemeye başlayın.
  2. Öbür yandan bezeleri gözleme boyutunda yuvarlak şekilde açın. Suyunu salıp çeken mantarların altını kapatın. Karabiber ve tuzunu ekleyin.
  3. 4 adet yumurta ve sıcak sütü ekleyin. Açtığınız hamurun ilkinin iki tarafını pişirin. Üzerine harç koyup yeni br hamur ile üst kısmını kapatın. Ve ters çevirin. Yan yeni hamur altta pişecek.
  4. Üst kısma yeniden harç ve açtığınız hamur ile kapatın. Ve ters çevirin. Bu şekilde 6 gözleme hamurunuzu aralarında hazırladığınız harç olacak şekilde üst üste pişirin. En son tavadan aldıktan sonra tereyağ ile yağlayın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi