Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı

2023-09-17 01:03:13 - Yemeklik.com.tr

Sütlü tatlıları çok seviyoruz ve onlara özellikle yazın bayılıyoruz. Buzdolabından çıkmış, soğuk, nefis leziz bir sütlü tatlı tarifi ile mutfağınıza konuk oluyoruz.

Sıcak günlerde ferahlamak için bizi bekliyorlar. Yapması kolay, yemesi süper lezzetli, üstelik de yaz sıcağına uygun ferahlıkta olan bu güzellikler hünerli ellerde daha da tatlanıyor. Karşınızda: Kadayıflı fincan tatlısı tarifi.

Kadayıfla yapılacakların ucu bucağı bulunmuyorken; bu tatlıda muhallebinin üstünü kaplayan kadayıflar olaya resmen boyut atlatıyor. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerKadayıflı Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Muhallebisi için gerekli olan süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın.
  2. Ocağın altını açın ve koyulaşıp göz göz kaynayana dek sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Piştikten sonra altını kapatıp vanilin ve tereyağını ilave edin ve tereyağı eriyene dek güzelce karıştırın.
  4. Ilıklaşmasını bekleyin ve içine Hindistan cevizi ile toz krem şantiyi ekleyip bir mikser yardımı ile güzelce karıştırın.
  5. Bir tavaya aldığınız tereyağına kavrulmuş kadayıfları ve toz şekeri ekledikten sonra güzelce karıştırarak 3 dakika kadar pişirin. Genişçe bir tabağa alın.
  6. Ellerinizi hafifçe ıslattık sonra hazırladığınız muhallebiden ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve avucunuzda yuvarladıktan sonra tabağa aldığınız kadayıfın içinde yuvarlayın ve bir servis tabağına alın.
  7. Üstlerini kırmızı meyvelerle ya da cevizle süsledikten sonra soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi