Kadayıflı Şinitzel

2023-09-17 01:07:05 - Yemeklik.com.tr

Tavuk göğüsleri merdane yardımıyla incecik ediliyor. Ardından tatlılarda kullanmaya alışkın olduğumuz kadayıflar giriyor devreye. İtalyan mutfaklarından da bir destek geliyor ve parmesan peyniri ile harmanlanıyor. Önce yumurtaya bulanan tavuk göğüsleri, parmesan ve kadayıf karışımıyla buluşup, güzellik uykusuna yatıyor.

Tereyağı bensiz olmaz diyor bu esnada. Taze biberiye ve sarımsakla yoğruluyor ve aromatik bir hal alıyor. Nar gibi kızartılıyor dinlenen tavuklar, tereyağıyla lezzet çıtasını yükseltiyor. Ortaya çıkan lezzet gönülleri çoktan fethetti bile.

Kadayıflı Şinitzel Tarifi İçin MalzemelerKadayıflı Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şinitzel için:
  2. Tavukları iki streç filmin arasına alın ve bir merdane yardımıyla döverek inceltin.
  3. Bir kabın içine kadayıf ve parmesan peyniri alın. Karıştırın.
  4. Ayrı bir kabın içinde yumurtaları kırın, tuz ve karabiber ilave ederek çırpın.
  5. Dövdüğünüz tavukları önce yumurtaya, ardından kadayıflı tavuğa bulayarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
  1. Aromatik tereyağı için:
  2. Tüm malzemeleri bir kabın içine alın ve yoğurun.
  3. Streç filme sararak buzlukta 15 dakika dinlendirin.
  1. Kızartma aşaması:
  2. Kızdırdığınız sıvı yağın içinde dinlenen tavukları arkalı önlü pişirin.
  3. Kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Aromatik tereyağıyla servis edin.

Daha Fazla Gönderi