Kadayıflı Pasta

2023-09-30 11:51:46 - Yemeklik.com.tr

Üstü çıtır, içi yumuşacık bir pasta tarifine ne dersiniz? Evde yapabileceğiniz en farklı tariflerden olacak kadayıflı pasta özel günleri beklememeye kararlı.

Kadayıflı Pasta Tarifi İçin MalzemelerKadayıflı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kadayıfları küçük parçalar halini alacak şekilde elimizle parçalıyoruz, içine tereyağını eritip döküyoruz, cevizleri ilave ediyoruz ve her yerine gelecek şekilde harmanlıyoruz ve harmanladığımız kadayıfın üçte birini üzeri için ayırıyoruz.
  2. Pastayı yapacağımız bir kalıba alt tabanını yağlı kağıtla kaplıyoruz. Ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. Tabanına bastırarak kadayıfları yerleştiriyoruz ve fırında 170 derece altı üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz; kadayıflar iyice kızarmalı.
  3. Şerbeti hazırlıyoruz; şekeri, suyu ilave edip 15 dakika kaynatıyoruz. Şerbet ılık, kadayıf ılık olacak şekilde üzerine döküp soğumaya alıyoruz.
  4. Ara muhallebisi için unu, nişastayı, şekeri, sütü ilave edip fokurdayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın içine krem şantiyi ilave edip çırpıyoruz.
  5. Muhallebiyi kadayıfın üzerine döküyoruz, ayırdığımız kadayıflara 1 çorba kaşığı şeker ilave edip tavada sürekli çevirerek kızartıyoruz. Pişen kadayıfları muhallebinin üzerine döküyoruz ve dolapta bekletiyoruz. Üzerine ceviz, fıstık, narla süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi