Kaburga Mısır

2023-09-25 12:35:48 - Yemeklik.com.tr

Mısırın her halini sevenler burada mı? Yaz ayıyla birlikte sokaklarda, mutfaklarımızda süt mısır fazlasıyla yerini aldı. Haşlanmışından, közde pişene, salatalardan, bardak mısıra neredeyse her yerde mısır bulabileceğimiz günler geldi! Mısırın her halini çok seviyorsanız kaburga şekline getirip pişirmeyi ve sosla birlikte yeme deneyimini de çok seveceksiniz.

İster bir atıştırmalık olarak, isterseniz ana yemeğin yanına eşlikçi olarak tüketin. Sos ve baharatlarını da dilediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz. Mısırı keserken de oldukça dikkatli olmanız gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

Yediğinizde bu lezzeti daha önce neden denemediğinizi soracağınıza eminiz. O zaman bu iddiamızı doğrulamak için haydi mutfağa! Şimdiden ellerinize sağlık!

Kaburga Mısır Tarifi İçin MalzemelerKaburga Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 4 adet mısırı bıçakla baskı uygulayıp uzunlamasına dörde bölün ve fırın tepsisine yayın.
  2. 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve 2 çay kaşığı sarımsak tozunu bir kasede karıştırın. Hazırladığınız bu sosu mısırların üzerine fırça yardımıyla güzelce yayın.
  3. Kaburga mısırları 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  4. Acılı mayonez sos için; bir kasede mayonez, sarımsak ve sriracha sosu karıştırın.
  5. Fırından çıkan kaburga mısırlarını servis tabağına alın ve üzerine acılı mayonez ile taze nane serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi