Kabaklı Dereotlu Muffin

2023-09-17 00:04:49 - Yemeklik.com.tr

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz rahatsızlıklardan biri de çölyak. Çölyak, yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir hastalık. Bu hastaların tüketmemesi gereken ürünlerin başında ise buğday içerikli ürünler geliyor.

Çölyak hastalarının yanında beslenenler de var. Biz de bu iki gruba hitap eden, hatta olmayanın bile afiyetle tüketebileceği bir muffin yaptık. İçine neler neler koymadık ki? Mısır ununun başrolündeki tarifimizde kabak, dereotu ve fesleğen var.

Fırından sağlık çıkaran tarifimize buyurmaz mısınız?

Kabaklı Dereotlu Muffin Tarifi İçin MalzemelerKabaklı Dereotlu Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Muffinin iç harcını hazırlayarak işe başlayın. Öncelikle kabağınızı rendeleyin. Bir kabın içine alın.
  2. Dereotu ve fesleğenleri ince ince doğrayın. Kabakların üzerine ekleyin. Son olarak baharat ve tuzları ekleyerek karıştırın.
  3. Bir kabın içinde unu, kabartma tozunu, tuz ve şekeri karıştırın.
  4. Başka bir kaba yumurtaları kırın ve zeytinyağı ekleyerek, hafifçe çırpın. Kuru malzemelerin üzerine ekleyin. Bir spatula yardımıyla karıştırın.
  5. Kek kıvamına gelene kadar süt ekleyin. Kıvam aldığında içine son olarak iç malzemeleri ekleyin. Muffin kaplarının içine harcı paylaştırın.
  6. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi