Kabak Yemeği

2023-09-16 15:47:19 - Yemeklik.com.tr

Hafif yaz yemeklerinin baş tacıdır kabak . Arzuya göre pirinç ilavesiyle pişirilir. Zeytinyağlı kabak yemeğine kuru nane oldukça yakışır. sulu ve kokulu domateslerle asıl lezzetini bulur, olmadı salçadan destek alır. İncecik kıyılmış dereotu ve yoğurt eşliğinde servise hazırlanır.

Tabak tabak yemek isteyeceğiniz kalorisi düşük bir olan pirinçli kabak yemeği dereotuyla süslendikten sonra sofralardaki yerini alıyor. zeytinyağlı kabak yemeğinin yapılışını adım adım resimli ve videolu olarak aşağıya bırakıyoruz. Afiyet olsun!

Kabak Yemeği Tarifi İçin MalzemelerKabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 4 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırın ve üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. 3 diş doğranmış sarımsak ve yarım tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. 1 adet büyük boy soyulmuş ve küp soğranmış domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. 5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
  5. Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın.
  6. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi