Kabak ve Ispanaklı Dondurma

2023-09-16 23:56:29 - Yemeklik.com.tr

Kabuğu soyulduktan sonra ince ince dilimlenmiş kabak ve doğranmış ıspanak yapraklarıyla bir araya gelen süt; sous vide tekniği ile havası tamamen alınmış vakum poşetleri içerisinde özel su tanklarında, düşük ısıda pişiyor. Krema kıvamını alacak dondurma için; yumurta sarıları ve toz şeker çırpılıyor, süt ve krema kaynıyor. Doğru ısı ve sürede tüm malzeme bir araya gelip piştikten sonra donduruluyor.

Kabaklı ve ıspanaklı dondurma tarifi yanı sıra Yemeklik.com.tr restoran özel çekiminde püf noktalarını şef Bilal Mert'ten öğrendiğimiz ni kendi mutfağınızda da hazırlamayı deneyebilirsiniz.

Kabak ve Ispanaklı Dondurma Tarifi İçin MalzemelerKabak ve Ispanaklı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabuklarını soyduğunuz kabağı ince ince dilimleyin. Bol suda yıkayıp ayıkladığınız ıspanak yapraklarını ince ince kıyın.
  2. Süt ilave ettiğiniz sebzeleri sous vide tekniği ile vakumlanmış özel poşetlerde 90 derecede 15 dakika pişirin.
  3. Yumurta sarılarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Krema karışımı için; süt, krema ve az miktarda tuzu küçük bir sos tenceresine aktarın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Karışım 85 dereceye geldiğinde ocaktan alın. Vakumlanan diğer malzemelerle birlikte mutfak robotunda çekip dondurun.
  5. Arzuya göre ekşi elma pelteleri ve tarhun otlu küçük kurabiyeler eşliğinde servis edin. Kurutulmuş ıspanak yapraklarıyla süsleyin.

Daha Fazla Gönderi