Kabak Oturtma

2023-10-08 22:12:15 - Yemeklik.com.tr

Biraz aşamalı fakat bir o kadar da lezzetli bir ana yemek tarifi patlıcan oturtma. Patlıcanlar kızarabilir elbette ancak bir parça yağlandıktan sonra ızgara olursa daha lezzetli ve hafif olur. Mideler şişmez. Patlıcana özenen kabak da oturtma olmak istemiş, sağlığından ödün vermemek için fırının yolunu tutmuş.

Kabak oturtma; tarifinde yer alan az yağlı kıyma, soğan/sarımsak, baharatlar ve çeşniler eşliğinde demini alan etli bir yaz yemeği.

Kabak Oturtma Tarifi İçin MalzemelerKabak Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabuklarını alacalı bir şekilde ya da bütünüyle ince ince soyduğunuz kabakları halka şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz küçük soğanı küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları halka halka doğrayın.
  2. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkardığınız yeşil biberleri ince ince kesin. Büyük boy domatesi halka halka dilimleyin.
  3. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsakları atıp karıştırın. Az yağlı kıymayı ekleyip suyunu çekip renk alana kadar kavurun.
  4. Doğranmış yeşil biber, domates salçası ve baharatları ekleyip kavurma işlemini kısa bir süre daha sürdürün. Arzuya göre bir miktar sıcak su ilavesiyle hazırladığınız kıymalı harcın kıvamını ayarlayın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın.
  5. Halka şeklinde doğranmış kabakları yağlanmış fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Üzerine kavrulmuş kıyma harcını yayın. Kabak dilimlerinden bazılarının üzerine gelecek şekilde halka domatesleri yerleştirin.
  6. Kalan sıcak suyu fırın tepsisine alıp kabak oturtmayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  7. Kızartma işlemine gerek kalmadan pişen oturtmayı fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Peynirler kızarana kadar pişirme işlemini aynı sıcaklıkta sürdürün.
  8. Fırından çıkan kabak oturtmayı taze maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi