Kabak Kavurma
Yazın iyice yaklaştığı şu günlerde, herkes çok daha sağlıklı ve hafif beslenmeye çalışıyor. Diyet programlarında, üzerine bastıra bastıra önerilen sebzelerden biri de kabak. Kabağın metabolizma hızlandırmaya olan etkisi sebebiyle diyetisyenler diyet sürecinde haftada en az 2 kez kabak tüketmeyi öneriyor.
Kabakla yapılabilecek onlarca var ama bunlardan en hafifi anneannelerimizden kalma kabak kavurma tarifi.
Kabak Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Kabak
- 1 Adet Orta Boy Havuç
- 1 Adet Soğan
- 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz (azaltıp Arttırılabilir)
- Üzeri için:
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 3-4 Dal Dereotu
- 1 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Sosu için:
- 3-4 Adet Ceviz Içi
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Kabak Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak ve havucu kalın olmayacak şekilde doğrayın. Soğanı da jülyen doğrayın.
- Tavaya yağı alın. Soğanları kavurun. Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Havuçlar yumuşamaya başlayınca kabakları ilave edin. Üzerine tuz ekleyin ve ara ara karıştırarak kavurun. Yumuşayana kasar pişirin.
- Bir kapta yoğurt sarımsak ve dereotunu karıştırın. Pişen kabağı servis tabağına alın.
- Üzerine yoğurt gezdirin. Tavada yağı kızdırın. Üzerine ceviz ekleyin. Sosu yoğurt üzerine gezdirin. Afiyet olsun.