Kabak Flan

Kabak flan, daha çok İtalyan yemeği olarak bilinen, standart kabak yemeklerinin çok dışında, yapımı çok  kolay olmasına karşın sunumuyla gönülleri fetheden bir yemek.

Kabak tadı çok keskin bir sebze olmamasına rağmen, beraber kullanıldığı ürünlerle tadı daha yoğun hissedilir bir hale gelebiliyor. Kabak, bu içindeki parmesan ve fesleğen ile mükemmel bir uyum sağlayıp, damaklarda şenlik yaratıyor.

Kabak Flan Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Orta Boy Kabak
  • 3 Adet Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
  • 1/2 Küçük Paket Krema
  • 5-6 Yaprak Fesleğen
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
Kabak Flan Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabakları iri parçalara bölüp, yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşlanan kabakların suyunu iyice süzün ve kurulayın.
  3. Kabakları ve bütün diğer malzemeleri rondoya atıp, mümkün olduğunca pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  4. Karışımı, yağlanmış tek kişilik fırın kaplarına koyup, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkıp soğuyunca, buzdolabına atın. Birkaç saat dinlensin.
  6. Minik kapları servis tabaklarına ters çevirerek, kabak flanı çıkarın ve sunuma hazırlayın.
Üç Peynirli Ekmek Muffin

Üç Peynirli Ekmek Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tavuk Çığırtmalı Bal Kabaklı Pilav

Tavuk Çığırtmalı Bal Kabaklı Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patates Püreli Kaşarlı Tavuk Sote

Patates Püreli Kaşarlı Tavuk Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Galetta

Çilekli Galetta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pancarlı Lavaş

Pancarlı Lavaş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce