Jöle Tatlısı
2023-09-30 11:58:08 - Yemeklik.com.tr
Portakal aroması ve muhallebisi ile eşsiz ve pratik bir tatlı geldi. Dakikalar içinde hazır olacak jöle tatlısıyla tanışın hemen.
Jöle Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler- 2 Su Bardağı Taze Sıkılmış Portakal Suyu
- 1/2 Su Bardağı şeker
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- Muhallebisi için:
- 1 Litre Süt
- 1,5 Su Bardağı şeker
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı Irmik
- 2 Yemek Kaşığı Margarin
- 1 Paket Vanilya
- Bir tencereye 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, yarım su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı nişasta ekleyip koyulaşana kadar karıştıralım.
- Daha sonra jölemizin yapışmaması yuvarlak borcamın içine birkaç damla su silkelelim. Daha sonra hazır olan jöleyi borcamımızın içine dökelim ve soğuması için buzdolabında 25 dakika bekletelim.
- Muhallebiyi hazırlayalım. Muhallebimizin bütün malzemelerini ilave edip ocakta iyice karıştıralım. Pişmiş olan muhallebimizi 5-10 dakika sıcaklığı gittikten sonra jölemizin üzerine ilave edelim. 1 saat daha dolapta bekletelim.
- Ardından tatlımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun.