İzmir Usulü Zeytinyağlı Enginar
2023-09-30 10:00:10 - Yemeklik.com.tr
İzmir'in nefis yemeği! Zeytinyağlı enginarı kesin bir de bu tarifle deneyin, pişman olmazsınız. Sebzeler tezgaha çıktıysa hadi mutfağa.
İzmir Usulü Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler- 5 Adet Enginar
- 2 Adet Havuç
- 2 Adet Patates
- 1 Su Bardağı Bezelye
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Limon
- 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı şeker
- 1 Su Bardağı Su
- Patates ve havuçlar küçük küçük doğranır. İlk olarak havuçlar haşlanır, ardından bezelye haşlanır ve en son patates haşlanır.
- Soğanlar küçük küçük doğranır. Bir tencereye zeytinyağı koyulur ve soğanlar kavrulur. İçerisine haşlanan sebzeler eklenir ve 2-3 dakika kavrulur.
- Enginarlar tencereye dizilir. İçlerine garnitür koyulur.
- Bir kapta su, zeytinyağı, limon suyu, tuz, toz şeker karıştırılır ve tencereye dökülür. Orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun.