Izgara Takoz Palamut

2023-09-16 23:17:38 - Yemeklik.com.tr

de aşina olduğunuz, mevsiminde lezzetinin doruk noktasına ulaşan palamutlar; iri halkalar halinde kesiliyor, çok az zeytinyağı ilavesi ile kendi yağında, ızgarada pişiyor.

birlikte Yemeklik.com.tr için tarifini alıp, fotoğrafını çektiğimiz ızgara palamut sezonun gözde yiyeceği.

Izgara Takoz Palamut Tarifi İçin MalzemelerIzgara Takoz Palamut Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karın kısmını açtığınız palamudun iç kısmını temizleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla kafa kısmını kestiğiniz palamudu, kalın dilimler halinde kesin.
  2. Kanının akması için takoz balık dilimlerini bol suda yıkayın. Fazla sularını süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  3. Palamut dilimlerini tuzladıktan sonra kızdırılmış ızgaraya aralıklı olarak dizin. Aralarda üzerlerine zeytinyağı sürdüğünüz balık dilimlerini arkalı önlü ters çevirerek pişirin.
  4. Servisi esnasında yer vermek üzere domates ve kuru soğanı halka halka dilimleyin. Yeşil biberleri iri parçalar halinde kesin. Dilimlediğiniz tüm sebzeleri ızgarada pişirin.
  5. Servis tabağına aldığınız ızgara palamut dilimlerini, ızgara sebze ve arzuya göre limon dilimleriyle birlikte bekletmeden, sıcak olarak servis edin. Balığa hayır diyemeyecek sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi