Ispanaklı Mantarlı Kiş
Ispanaklı mantarlı kiş, kahvaltı sofralarınıza farklılık getirecek bir tarif. Özellikle hafta sonu kahvaltıya misafirleriniz olduğunda bu tarif çok işinize yarayacak.
Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi İçin Malzemeler
- 12 Adet Arpacık Soğan
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Paket Kültür Mantarı
- 3-4 Bağ ıspanak
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 8 Parça Milföy Hamuru
- 4 Yemek Kaşığı Labne
- 2 Avuç Kaşar
- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Adet Yumurta
Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları soyarak zeytinyağı eklediğimiz tavaya alalım, sarımsağı ince ince doğrayalım ve tavaya ilave edelim.
- Soyduğumuz ve dilim dilim doğradığımız mantarları da soğana ilave edelim ve 5-10 dakika kavurmaya başlayalım.
- Bu sırada ıspanak veya pazıyı da gelişigüzel doğrayarak tavaya alalım.
- Tuz ve karabiberini ekleyelim ve yeşillikler sönene kadar kavuralım.
- Suyunu salmaya başlayacak ve çekmeye başlayınca fırını 200 derece de ısıtmaya başlayabiliriz.
- İç harcı suyunu çektikten sonra kenara alalım.
- Tart kalıbının tabanına milföy yapraklarını yerleştirelim.
- Yerleştirirken aynı zamanda kenara doğru bir duvar oluşturarak yerleştirmeye özen gösterelim.
- Çatal yardımı ile milföy hamurunun üzerinde batırarak ufak delikler açalım.
- İç harcı milföy hamuru serdiğimiz kaba aktaralım ve her yere eşit şekilde yayalım.
- Üzerine bir kapta çırptığımız labne peynirini eşit şekilde sürelim.
- Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve rendelediğimiz kaşarı karıştıralım.
- Ispanaklı kişin en üst katına da bu karışımı ekleyerek üzerini tamamen kaplamasına özen gösterelim.
- 200 derece fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.