Ispanaklı Kek

2023-09-17 00:17:04 - Yemeklik.com.tr

Görüntüsü ve rengi ile şaşırtan, tadına ilk defa bakanlar için yapıldığı asla anlaşılmayan, ıspanağın en tatlı ve sevimli hali ile karşınızdayız. Kuvvetle muhtemel daha önce ıspanaklı kek tarifiyle tanışmayanlar tadını ciddi anlamda merak etmekle birlikte, ıspanağın baskın lezzetinin keke nasıl yansıdığını da düşünüyorlar.

Haklılar, ama yalnızca düşünmekte. Çünkü nefis bir tadı var . Kek olarak tüketebileceğiniz gibi krema katkısı ile bu lezzeti bir anda formuna da sokabilirsiniz. Özel günlerinizde rengiyle iştah açan şahane bir lezzet olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Ispanaklı Kek Tarifi İçin MalzemelerIspanaklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaları derince bir kaba kırın ve toz şekeri ekledikten sonra mikserde 10 dakika kadar çırpın.
  2. Ispanakların sadece yapraklarını alıp bol suyla güzelce yıkayın ve bir mutfak robotuna alıp, üstlerine sütü ekleyip robottan çekin.
  3. Çektiğiniz ıspanakları bir kez de el blenderi ile çekip iyice pürüzsüz bir püre haline getirin.
  4. Mikserle güzelce çırptığınız yumurta ve şekere, sıvı yağı ve sütlü ıspanak karışımını ekleyip 30 saniye kadar tekrar çırpın.
  5. Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilini ilave edip, 1 dakika kadar daha düşük hızda çırpın ve tereyağı ile yağladığınız bir kek kalıbına kek harcını boşaltın.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alın ve tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  7. Üstünü pudra şekeri ile süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi