Ispanak Dolgulu Makarna
2023-09-17 02:03:41 - Yemeklik.com.tr
İtalyan lezzetine bayılıyoruz! Özellikle farklı larla hazırlanan leziz ve pratik tariflerine sofralarımızda yer vermek ayrı bir keyif. Jumbo midye makarna "conchiglioni" ile hazırladığımız bu i dolgulu hazırlanabilen farklı makarnalarla da yapabilirsiniz.
Malzemeler hazırlansın, İtalya'ya gidiyoruz! Afiyet olsun...
Ispanak Dolgulu Makarna Tarifi İçin Malzemeler- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 3 Diş Sarımsak
- 1,5 Yemek Kaşığı çam Fıstığı
- 800 Gram ıspanak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1 Paket Krema
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Taze Lor Peyniri
- Makarna İçin:
- 1 Paket Conchiglioni
- Üzeri İçin:
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Tatlı Toz Kırmızı Biber
- 2 Yemek Kaşığı çam Fıstığı
- 3 Dal Taze Soğan
- 1/2 Demet Taze Fesleğen
- Isıtılmış tavaya zeytinyağı ekleyin. Kıyılmış sarımsak ve çam fıstıklarını kavurun.
- Üzerine taze ıspanak yapraklarını ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Ispanaklar yumuşamaya başlayınca krema, tereyağı ve taze lor peynirini ekleyip karıştırın.
- Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve suyundan 1 su bardağı ayırın.
- Pişen makarnanın içlerine ıspanak dolgusunu ekleyip fırın kabına dizin.
- Üzerlerine makarnanın suyunu gezdirin ve tereyağı ekleyip 185 derece ısıtılmış fırında alt rafta 12 dakika pişirin. Daha yumuşak olmasını isterseniz üzerini pişirme kağıdı ve folyoyla kapatıp pişirebilirsiniz.
- Üzerine gezdirmek için zeytinyağında çam fıstığı ve toz kırmızı biberi kızdırın.
- Fırından çıkardığınız makarnanın üzerine kızdırdığınız yağı gezdirip, taze soğan ve taze fesleğen serpiştirin. Afiyet olsun!