Islak Kek Tadında Çikolatalı Pasta
2023-09-30 11:56:16 - Yemeklik.com.tr
Görüntüsü de tadı da şahane! Bu pastayı o kadar çok seveceksiniz ki pastaneden bir daha pasta almayacaksınız. Çikolatalı pasta tarifleri arasında en favoriniz olacak bu tarifi kaçırmayın.
Şimdiden ellerinize sağlık!
Islak Kek Tadında Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler- 100 Gram Un
- 70 Gram Kakao
- 150 Gram şeker
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 100 Ml. Süt
- 150 Ml. Sıvı Yağ
- 3 Adet Yumurta
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Islatmak İçin:
- 150 Ml. Süt
- 1 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- Ganaj İçin:
- 100 Ml. Sıvı Krema
- 150 Gram Bitter çikolata
- Üzeri İçin:
- 1 Paket Toz Krem şanti
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- Süslemesi İçin:
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 50 Gram çikolata
- Öncelikle kek için kuru malzemeleri karıştırın.
- Yumurtaları, sıvı yağını ve oda ısısındaki sütü ilave edip, tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
- 24 cm çapındaki kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt kesip serin ve kek hamurunu içine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine kürdan ile delikler açın ve ıslatma sütünü hazırlayıp üzerine dökün. Islatma sütü için süt ,kakao ve pudra şekerini karıştırın.
- Kek sütünü çekerken bir taraftan ganajı hazırlayın. Kremayı tencereye alıp kaynatmadan sadece ısıtın, sonra çikolataları bir kaba alıp üzerine kremayı dökün ve çikolata iyice eriyene kadar karıştırın.
- Ganajı hala kalıpta olan kekin üzerine dökün ve 2 saatliğine buzdolabına kaldırın.
- Üzerine süs yapmak için çikolatayı eritip, bir yağlı kağıt üzerine 1'er çay kaşığı damlalar damlatın. Çatal ile çizik atın ve dolaba kaldırıp donmasını sağlayın.
- Kreması için toz şantinin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın ve kakaoyu da ekleyip çırpın.
- Yıldız uçlu sıkma torbasına doldurun ve donan ganajın üzerine sıkın.
- Üzerine krema sıkıp en son da hazırladığınız süsleri ekleyin ve servise hazır. Afiyet olsun!