Islak Browni
İçi ıslak, çikolataya doyacağınız nefis bir browni tarifi geliyor. Tatlı ihtiyacınızı karşılayacak bu nefis kek favorilerinizden olacak.
Islak Browni Tarifi İçin Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 1,5 çay Bardağı şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 çimdik Tuz
- 100 Gram Tereyağı
- 2 Paket Bitter çikolata
- 1 Su Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
Islak Browni Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 yumurtayı 1,5 çay bardağı şeker, vanilya ve 1 tutam tuz ile kabarana kadar çırpıyoruz.
- Ayrı bir yerde 100 gram tereyağını eritip içine 2 paket kare çikolatayı ekliyoruz.
- Çırpılan yumurtalara erittiğimiz sosu da (tereyağı ve çikolatayı)yavaş yavaş ekleyip bir yandan karıştırıyoruz.
- 1 bardak unu ve 2 yemek kaşığı kakaoyu da sıvı olan harca eleyerek ilave ediyoruz.
- Browni harcımızı kalıba döküp üzerine evde ne varsa (sade de olabilir) dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz. Daha ıslak isteyen en fazla 30 daha kuru isteyen 40-45 dakika pişirebilir.