İrmikli Lokum

2023-09-16 16:32:59 - Yemeklik.com.tr

İyi beslenmenin ancak gerçek gıdayla mümkün olduğuna inanan , Yemeklik.com.tr için yazdı.

İrmikli lokum veya sultan lokumu diye bilinen bu lezzetli tarif az malzemeli ve pratik bir tatlı . Sütlü irmik tatlısından daha koyu kıvamda hazırlanan muhallebi, kıvam verici olarak eklenen süt tozuyla elde şekillendirilebilir bir hale dönüşüyor. Orta kısmı fındık içleriyle süslenen tatlılar kahvenin yanında afiyetle yeniyor.

İrmikli Lokum Tarifi İçin Malzemelerİrmikli Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencereye irmik, toz şeker ve sütü koyun ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.
  2. Ocaktan aldığınız muhallebi karışımını soğuması için bir kenarda bekletin. Yaklaşık yarım saat sonra süt tozunu ilave edin ve karışım mikserle bütünleşene kadar 1-2 dakika çırpın.
  3. Tencerenin kapağını kapatıp muhallebiyi soğuması için buzdolabında iki saat kadar bekletin.
  4. Bir kaseye su koyun. Ellerinizi sık sık ıslatarak soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.
  5. İki ayrı tabağa rendelenmiş Hindistan cevizini paylaştırın. Tabaklardan birine tarçın ekleyin ve karıştırın. İrmik toplarının yarısını sadece Hindistan cevizine, diğer yarısını da Hindistan cevizi-tarçın karışımına bulayın.
  6. Servis tabağına aldığınız topların ortalarına birer fındık veya badem yerleştirin ve hafifçe bastırarak lokum şekli almasını sağlayın.

Daha Fazla Gönderi