İrmikli Limonlu Tatlı
2023-09-30 11:56:34 - Yemeklik.com.tr
Ferah bir tatlı tarifim var; hem az malzemeli hem görüntüsüyle oldukça şık! Üst kat limon sosu, ara kat irmikli muhallebi tabanında da tereyağlı bisküvi! Bu sütlü tatlı denenmeli.
İrmikli Limonlu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler- Alt taban için:
- 2 Paket Yulaflı Bisküvi
- 150 Gram Tereyağı
- Muhallebi için:
- 5 Yemek Kaşığı Irmik
- 1 Su Bardağı şeker
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- 5 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- Limonlu sos için:
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 5 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Adet Limonun Suyu Ve Kabuğu
- 1/2 çay Kaşığı Zerdeçal
- 2 Su Bardağı Su
- Bisküvileri un haline getirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın İstediğiniz kalıba yağlı bisküvi karışımını döküp bardakla bastırın, kalıbı buzdolabına kaldırın.
- Tencereye nişasta, şeker , irmik, beş bardak süt ekleyip karıştırın, ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, içine vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın. Bisküvili karışımın üzerine hazırlamış olduğunuz bu muhallebiyi gezdirin.
- Limonlu sos için nişasta, şeker, zerdeçal, bir limon suyu, bir limon kabuğu rendesi, iki su bardağı su ekleyin karıştırın ve ocakta pişirin.
- Kaynayınca ocaktan alıp kaşık kaşık muhallebinin üzerine gezdirin. Hazır olan irmikli limonlu tatlıyı buzdolabında en az üç saat dinlendirin. Afiyet olsun.