İrmikli Limonlu Tatlı

2023-09-30 11:56:34 - Yemeklik.com.tr

Ferah bir tatlı tarifim var; hem az malzemeli hem görüntüsüyle oldukça şık! Üst kat limon sosu, ara kat irmikli muhallebi tabanında da tereyağlı bisküvi! Bu sütlü tatlı denenmeli.

İrmikli Limonlu Tatlı Tarifi İçin Malzemelerİrmikli Limonlu Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bisküvileri un haline getirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın İstediğiniz kalıba yağlı bisküvi karışımını döküp bardakla bastırın, kalıbı buzdolabına kaldırın.  
  2. Tencereye nişasta, şeker , irmik, beş bardak süt ekleyip karıştırın, ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, içine vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın. Bisküvili karışımın üzerine hazırlamış olduğunuz bu muhallebiyi gezdirin.
  4. Limonlu sos için nişasta, şeker, zerdeçal, bir limon suyu, bir limon kabuğu rendesi, iki su bardağı su ekleyin karıştırın ve ocakta pişirin.
  5. Kaynayınca ocaktan alıp kaşık kaşık muhallebinin üzerine gezdirin. Hazır olan irmikli limonlu tatlıyı buzdolabında en az üç saat dinlendirin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi