İrmik Topları

2023-09-25 12:35:46 - Yemeklik.com.tr

Çayımızın yanında bir tatlı yeme ihtiyacımız olduğunda ve uzun uzun tatlılar da yapacak vaktimiz olmadığında irmik topları ''Ben buradayım'' diye sesleniyor. Yapımı da öyle kolay ki hemen anlatalım. Hazır vanilyalı pudingleri pişirip irmikle nefis bir kıvama gelmesini sağlıyoruz. Soğuduğunda da Hindistan cevizine bulayıp afiyetle yiyoruz. Hafifliğini çok seveceksiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

İrmik Topları Tarifi İçin Malzemelerİrmik Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Muhallebisi için tencereye pudingi, irmiği, şekeri ve sütü ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar ocakta pişirerek çırpın.
  2. Muhallebimiz koyu bir kıvam almaya başlayınca tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir kaba alıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
  3. Muhallebinin üzerini hava almayacak şekilde streç film ile kapatın.Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
  4. Muhallebiden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Hindistan cevizi ile her tarafını bulun.
  5. Tüm irmikli harca bunu uygulayın.
  6. Servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi