İrmik Tatlısı

2023-09-17 00:45:50 - Yemeklik.com.tr

gelin bugün en hafifi, yapımı en pratik olanıyla tanıştıralım sizi. Malzemeler hep evde olan malzemeler, ise çok kolay. Önce şerbeti yaparak başlıyoruz işe. Şerbet soğurken irmikli, tam ölçülü nefis bir hazırlayıp fırınlıyoruz. Sonrası malum. Ilık şerbet, sıcak ile buluşuyor. Şerbeti emince her çatalda nefis bir lezzete bürünüyor. Çay saatlerinizi, yemek sonlarınızı, misafir ağırlamarınızı şenlendirecek irmik tatlısı tarifi karşınızda. Şimdiden ellerinize sağlık.

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemelerİrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbet için tencereye su ve şekeri alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyin. 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  2. Kek için yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt ekleyin çırpmaya devam edin.
  3. Elenmiş unu ilave edin.
  4. İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpın.
  5. Yağladığınız borcama harcı dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Kek piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakın. Ilıyan keki dilimleyin ve şerbeti yavaş yavaş dökün.
  8. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi