İncirli Muhallebili Islak Kek
Kuru inciri larda görmeye pek alışık değiliz. Alışık olsaydık bizce seveni çok olurdu dedik ve bu müthiş hafif , yedikçe iştah açan ve nemli yapısıyla mest eden tatlıyı yaptık! Kahve aromasının da çok yakıştığı bu , hafif nemli ve yumuşacık yapısı, herkesin gönlünü fethedecek! Islak kek severler için, çok sevilen kakaolu ıslak kek tarifimizi de şöyle bırakalım: .
Bu yumuşacık lezzet dolu in videosunu aşağıya bırakıyoruz, keyfini çıkarmanız dileğiyle!
İncirli Muhallebili Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 Adet Kuru Incir
- 1 çay Bardağı Ceviz Içi (iri çekilmiş)
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 3 Adet Yumurta
- 1,5 çay Bardağı Toz şeker
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 çay Bardağı Süt
- 1,5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilin
- 1 çay Kaşığı Tarçın
- Muhallebi İçin:
- 1 Litre Süt
- 1 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1/2 Su Bardağı Toz şeker
- 1 Paket Vanilin
- Şerbeti İçin:
- 1 Su Bardağı Su
- 1/2 Su Bardağı Toz şeker
- 1 Yemek Kaşığı Granül Kahve
- 1 Su Bardağı Süt
İncirli Muhallebili Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede doğradığınız incirleri, cevizleri, unu ve tarçını karıştırın.
- Kekini hazırlamak için, derin bir karıştırma kasesinde oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, süt, 1,5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra tekrar çırpın.
- Hazırladığınız incirli ve cevizli karışımı kek harcının içerisine ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış, ısıya dayanıklı kek kalıbnın içerisine kek harcını döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-45 dakika kadar pişirin. Fırından fırına pişim aşamasında değişiklikler meydana geldiği için kontrollü olarak pişirin.
- Kekiniz fırında pişerken, bir sos tenceresinde su, 1/2 su bardağı toz şekeri, 1 yemek kaşığı granül kahveyi eriyene kadar karıştırın ve ardından üzerine soğuk sütü ekledikten sonra ocaktan alın. Şerbet ılık veya soğuk olarak dökülmeli, sıcak olmamalı.
- Kek, fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra kahveli şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün ve çekmesini bekleyin.
- Şerbet çektikten sonra üzerine muhallebiyi ekleyin ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsledikten sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.