Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

İncirli Muhallebili Islak Kek

Kuru inciri larda görmeye pek alışık değiliz. Alışık olsaydık bizce seveni çok olurdu dedik ve bu müthiş hafif , yedikçe iştah açan ve nemli yapısıyla mest eden tatlıyı yaptık! Kahve aromasının da çok yakıştığı bu , hafif nemli ve yumuşacık yapısı, herkesin gönlünü fethedecek! Islak kek severler için, çok sevilen kakaolu ıslak kek tarifimizi de şöyle bırakalım: .

Bu yumuşacık lezzet dolu in videosunu aşağıya bırakıyoruz, keyfini çıkarmanız dileğiyle!

İncirli Muhallebili Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Kuru Incir
  • 1 çay Bardağı Ceviz Içi (iri çekilmiş)
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Adet Yumurta
  • 1,5 çay Bardağı Toz şeker
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 çay Bardağı Süt
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 çay Kaşığı Tarçın
  • Muhallebi İçin:
  • 1 Litre Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Paket Vanilin
  • Şerbeti İçin:
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Granül Kahve
  • 1 Su Bardağı Süt
İncirli Muhallebili Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kasede doğradığınız incirleri, cevizleri, unu ve tarçını karıştırın.
  2. Kekini hazırlamak için, derin bir karıştırma kasesinde oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  3. Üzerine sıvı yağ, süt, 1,5  su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra tekrar çırpın.
  4. Hazırladığınız incirli ve cevizli karışımı kek harcının içerisine ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
  5. Yağlanmış, ısıya dayanıklı kek kalıbnın içerisine kek harcını döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-45 dakika kadar pişirin. Fırından fırına pişim aşamasında değişiklikler meydana geldiği için kontrollü olarak pişirin.
  6. Kekiniz fırında pişerken, bir sos tenceresinde su, 1/2 su bardağı toz şekeri, 1 yemek kaşığı granül kahveyi eriyene kadar karıştırın ve ardından üzerine soğuk sütü ekledikten sonra ocaktan alın. Şerbet ılık veya soğuk olarak dökülmeli, sıcak olmamalı.
  7. Kek, fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra kahveli şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün ve çekmesini bekleyin.
  8. Şerbet çektikten sonra üzerine muhallebiyi ekleyin ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsledikten sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Sivas Köftesi

Sivas Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İçi Dolu Pide

İçi Dolu Pide

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote

Fırın Poşetinde Mantarlı Et Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Biber Turşusu

Biber Turşusu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Labneli Bienenstich Pastası

Labneli Bienenstich Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce