İçi Boş Hamur Kızartması
2023-09-30 10:11:07 - Yemeklik.com.tr
Bu hamur kızartmasının içi boş istediğiniz gibi doldurun, isterseniz tuzlunun yanında yiyebilir, isterseniz tarçınlı şekerle kaplayabilirsiniz. Pratik ve çok lezzetli, kahvaltıda deneyin.
İçi Boş Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler- 3 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Instant Maya
- 30 Gram Tereyağı
- Dışını bulamak için:
- 4 Yemek Kaşığı şeker
- 1 çay Kaşığı Tarçın
- Un, su, şeker, tuz ve mayayı hamur pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
- Ardından tereyağını ekleyerek hamura iyice yedirin ve en az 5 dakika yoğurun.
- 45 dakika mayalanmaya bırakın. (Hamur 2 katına çıkıncaya kadar)
- Mayalanan hamuru merdane/oklava yardımı ile açın. (Kalın olacak şekilde)
- Bardakla yuvarlak şekiller verin, üzerini bezle kapatıp 20 dakika daha dinlendirin.
- Derin bir tencereye yağı ekleyin, yağ kızmaya başlayınca içine hamurları atın.
- Çabucak şişmeye başlayacak, kızarıncaya kadar pişirin.
- Hazır olduktan sonra isterseniz dışını tarçınlı şekerle kaplayabilir ya da içine peynir vs. koyarak kahvaltıda tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.