İç Pilav

2023-09-17 00:32:42 - Yemeklik.com.tr

, veya içinde her zaman severek ve afiyetle yiyerek mideleri ödüllendirdiğimiz nefis bir tarifiyle karşınızdayız!

Tarifte yer alan dolmalık fıstık, kuş üzümü, tarçın hatta incecik kıyılmış dereotu bir adım öteye taşıyan lezzet ögelerinden başlıcaları. yanına oldukça yakışan başlı başına keyifle yenilen bol baharatlı iç pilav tarifi ile sofraları şenlik katıyoruz.

Bu iç pilav tarifi, sofralarda en sevilen biri halini alacak. Eğer malzemeleriniz hazırsa mutfağınıza konuk olmaya geliyoruz. Bir tavsiye olarak; ciğerli iç pilav tarifimiz için de sizi alabiliriz. Şimdiden afiyet olsun!

İç Pilav Tarifi İçin Malzemelerİç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Baldo pirinci iyice yıkayıp geniş bir kaseye alın ve üzerini geçecek su ekleyerek bekletin. Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ılık suda bekletin. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın, geniş tabanlı bir tencerede yağı kızdırın. Kuru soğanları ekleyip kavurma işlemini başlayın.
  2. Soğanlar hafif ölmeye başladığında içine dolmalık fıstıkları ekleyerek, fıstıklar renk alana dek kavurma işlemine devam edin.
  3. Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinci tencereye alın. Karabiber, tarçın, yenibahar, ılık suda bekletip duruladığınız kuş üzümleri ilavesiyle pirinç tanelerini şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.
  4. Kaynar su, tuz ve tereyağını katıp önce harlı, sonrasında kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pilavı pişirin.
  5. Göz göz olup suyunu çeken pilavı, üzerine kağıt havlu örtüp kapağını sıkıca kapattıktan sonra demlenmeye bırakın. İncecik kıyılmış dereotu ve maydanozla harmanlayın.
  6. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi