İç Pilav ve Kızarmış Tavuk
2023-09-30 10:30:10 - Yemeklik.com.tr
Yılbaşı sofralarının baş tacı olacak bir yemek geliyor. Mis gibi kızarmış tavuk ve yanında bol malzemeli bir iç pilav! O zaman hadi mutfağa...
İç Pilav ve Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler- Tavuk için:
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Tatlı Toz Kırmızı Biber
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1 Adet Bütün Tavuk
- 1 Adet Havuç
- 1 Adet Patates
- İç pilav için:
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 1 Adet Havuç
- 1 Adet Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 5-6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Yenibahar
- 1 çay Kaşığı Kuş üzümü
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 4 Su Bardağı Su
- Sos malzemelerini bir kapta karıştırın, tavuğun her yerine iyice sürün. Fırın poşetine tavuğu koyun. Eğer pişmeyecek tereddütünüz varsa poşete koymadan önce tavuğun göğüs ve but aralarını bıçakla hafif delin.
- Patates ve havucu soyup doğrayın fırın poşetine ekleyin. Poşetin ağzını içinden çıkan klips ile bağlayıp kürdanla üzerine beş altı tane delik açın.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 dereceyi geçmeyecek şekilde bir saat on dakika pişirin. Yoğurt sosunun poşete bulaştığı yerler hemen kızarır, tavuğunuz yanıyor zannetmeyin.
- Kilo başına kırk dakika pişirin; süre sonunda poşeti üzerinden hafifçe kesin ve beş on dakika daha kızartıp alın.
- Pirinçleri sıcak tuzlu suda 15-20 dakika ıslatın. Akan suyun altında süzgeçte yıkayın. Tencereye sıvı yağ koyun, doğranmış soğanları kavurun, sarımsağı ekleyin.
- Havucu rendeleyip ekleyin biraz daha kavurup pirinçleri ekleyin. Pirinçleri beş dakika kadar kavurup tereyağ ilave edin, yenibaharı, tuzu, kuş üzümünü ilave edip suyunu ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Altını söndürüp kağıt havlu gerin, kapağını kapatın. On beş, yirmi dakika dinlendirin sonra tavukla servis edebilirsiniz. ♥️