Humus

Zeytinyağı, tahin ve taze sıkılmış limon suyunun da katkılarıyla haşlanmış nohuttan hazırlanan en güzel başında gelir humus tarifi. Tarifte yer alan diğer malzemelerle kıvam kazanan humus, kimyon ve sarımsakla çeşnilenir. Kabukları tek tek ayıklanan nohutlar, eski usul havanda dövülerek ya da blender yardımıyla karıştırılarak krema kıvamına getirilir. da hazırlanabilen humus, toz kırmızı biberli kızgın yağla servis edilir. Kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülebildiği gibi bir atıştırmalık ya da olarak mısır cipsleri eşliğinde ikram edilebilir. en iyi eşlikçi o olabilir.

Arzuya göre pancar turşusu ile renklenebilir, salatalık turşusu küpleriyle farklı bir tada ulaşabilir. Haşlanmış nohutların tek tek ayıklanması gözünüzü korkutmasın. Avuç içinizde hafifçe ovalayarak kabukların kolayca sıyrılmasını sağlayabilirsiniz. Hadi o zaman, humus yapıyoruz.

Humus Tarifi İçin Malzemeler
  • Nohutları Islatmak İçin:
  • 2 Su Bardağı Nohut
  • 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
  • 1/2 Su Bardağı Tahin
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Adet Limon
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1-2 Yemek Kaşığı Su
  • Üzeri İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Tutam Nar Taneleri
  • 1 Tutam Toz Kırmızı Biber
  • 1 Tutam Kimyon
Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Humus tarifi için nohutları 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslatın.
  2. Sindirimi kolaylaştırması ve daha kolay pişmesi için suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin.
  3. Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin.
  4. Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın. Çelik tencerede 45 dakika kadar pişecektir. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın.
  5. Haşlanan ve suyu süzülmüş nohutları mutfak robotuna alın.
  6. Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin.
  7. Pürüzsüz bir kıvamda oluncaya kadar robottan geçirin.
  8. Son aşamada kimyonu ekleyin ve tekrar robottan geçirin.
  9. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar su ilave ederek dilediğiniz kıvama ulaşmasını sağlayın.
  10. Ardından servis tabağına alarak tatlı kaşığıyla ortasına bir yuvarlak çizin. Son olarak humusun üzerine zeytinyağını gezdirip, üzerine kıyılmış maydanoz, toz kırmızı biber ve kimyon serpin.
  11. Afiyet olsun!
Ekmek Mantısı (Papara)

Ekmek Mantısı (Papara)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Enginar Kalbi Salatası

Enginar Kalbi Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Chia Tohumlu Yulaflı Tatlı

Chia Tohumlu Yulaflı Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Zeytinyağlı Fava

Zeytinyağlı Fava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Susamlı Patatesli Omlet

Susamlı Patatesli Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce